Uzmanından “lenfödem” uyarısı: Erken evrede tanınması önemli

Lenfödem Hakkında Doç. Dr. Deniz Çevirme’den Bilgiler

Lenfödem, ilerleyen aşamalarda kollar ve bacaklarda hareket zorluğuna ve yaralara neden olan bir hastalıktır. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Deniz Çevirme, hastalığın önemine dikkat çekerek, “Lenfödem sinsi, ilerleyici ve kronik bir hastalıktır. Erken evrede tanınması çok önemlidir” dedi.

Toplumda “fil hastalığı” olarak bilinen lenfödem hakkında açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Deniz Çevirme, lenf sisteminin işleyişini şu şekilde açıkladı: “Lenf sistemi, lenf damarları, lenf kılcalları, lenf hücreleri, lenf nodülleri, bademcikler, timüs bezi ve dalaktan oluşur. Bu sistemdeki sorunlar dokularda şişliklere ve sonuç olarak lenfödeme yol açabilir.”

Lenf kanallarının kollar ve bacaklarda tıkanabileceğini belirten Doç. Dr. Deniz Çevirme, tıkanıklıkların doğuştan gelen anatomik bozukluklar ya da farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabileceğini vurguladı.

Lenfödem ilerledikçe ciltte sertleşme, kalınlaşma, portakal kabuğu görünümü ve yaraların oluşabileceğine dikkat çeken Doç. Dr. Deniz Çevirme, erken teşhisin önemine değindi ve tedavi sürecinde iltihabın azaltılmasının ana hedef olduğunu belirtti.

Lenfödem hastalığının lipödem, aşırı kilo alımı ve selülitlerden farklı bir durum olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Deniz Çevirme, erken tedavinin önemine değinerek, tedavi sürecinde cerrahi prosedürlerin uygulanabileceğini aktardı.

Doç. Dr. Deniz Çevirme, lenfödem tedavisinde cerrahi müdahalelerin ve alternatif tedavi yöntemlerinin hastalığın her evresinde uygulanabileceğini belirterek, hastaların günlük yaşantılarına dönmesinin mümkün olduğunu ifade etti.

Related Posts

Aronya’nın kan şekerini dengelediği belirlendi

Aronya’nın kan şekerini dengelediği ve diyabet hastalarına iyi geldiği belirlendi.

SES’ten Sağlık Emekçileri İçin 13 Maddelik Talep!

KESK’e bağlı SES İzmir 2 No’lu Şube Yönetim Kurulu ve üyeleri, Bayraklı Şehir Hastanesi’nde yaptıkları açıklamada toplu sözleşme dönemi öncesinde sağlık emekçilerinin taleplerini 13 madde ile sıraladı. 

Otizm Tanısı Nasıl Konur?

Otizm tanısı nasıl konur? Uzmanlar, genetik testlerin otizmi net göstermediğini sadece otizm riskini ortaya koyacağını öne sürdü. 

Bu hastalık kadınlarda daha sık görülüyor ve 20-40 yaş arasın teşhis ediliyor!

Multipl Skleroz (MS) hastalığı kadınlarda daha sık görülüyor ve genellikle 20-40 yaş arasında teşhis ediliyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Meltem Can İke, MS hastalarının fizyoterapi, egzersiz, sağlıklı beslenme ve sıcak ortamdan kaçınma gibi tedbirlerle yaşam kalitelerini artırabileceğini vurguladı.

Sivas’ta vücuduna kene yapışan genç kadın hayatını kaybetti

Sivas’ın Zara ilçesinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören kadın yaşamını yitirdi.

Kadınlardan ‘normal doğum’ kampanyasına tepki: Kaç çocuk doğuracağımıza biz karar veririz

Kadınlardan ‘normal doğum’ kampanyasına tepki: Kaç çocuk doğuracağımıza biz karar veririz