Apple, çalışanları izliyor mu? İşte iddialar

Apple, Çalışan Hakları İhlalleri İddialarıyla Karşı Karşıya

Apple, çalışan hakları ihlalleri iddialarıyla yeni bir davayla karşı karşıya. Kaliforniya’da çalışan Amar Bhakta, teknoloji devinin çalışanların konuşma özgürlüğünü kısıtladığını, gözetim yoluyla çalışanların gizliliğini ihlal ettiğini ve çeşitli primleri geri aldığını iddia ediyor.

Apple Çalışan Hakları Üzerinden Eleştiriliyor

2020 Temmuz ayında Dijital Reklam Teknolojileri/Operasyon Yöneticisi olarak Apple’a katılan Bhakta, şirketin podcast’lerde çalışma deneyimleri hakkında konuşmasını yasakladığını ve LinkedIn profilinden Çalışma Koşulları ve Deneyimleri hakkındaki bilgileri kaldırmasını istediğini dile getirdi.

ABD’de görülen davaya göre Apple’ın politikaları, çalışanların iş sorumluluklarını, başarılarını ve mesleki gelişimlerini LinkedIn gibi sitelerde yeterince açıklamalarını engelleyerek başka bir yerde iş bulma olanaklarını kısıtlıyor. Bhakta ayrıca Apple çalışanlarının Apple’da edindikleri beceri, bilgi ve deneyimi sonraki işverenle açıklamalarını yasakaldığını iddia etti.

Geliştiriciler Ayaklandı: Apple’a 1 Milyar Dolarlık Dava!

App Store komisyonları Apple’ın başını ağrıttı. İngiltere’de iOS geliştiricileri için Apple’a karşı açılan dava oldukça önemli.

Dava, Apple çalışanlarının Apple cihazları, yazılımları ve hizmetlerini kullanmak zorunda olduklarını ve bu cihazların çalışma dışı dönemlerinde çalışanların kişisel verilerini topladığını ortaya koydu. Apple’ın uzaktan çalışmak dahil olmak üzere çalışanları fiziksel, video ve elektronik gözetime tabii tuttuğu söyleniyor.

Bhakta ayrıca iş arkadaşlarıyla iş birliği yapmak için kişisel iCloud hesabını kullanmak zorunda bırakıldığını ve bu sayede “Apple tüketicisi olarak kalmaya” devam ettiğini aktardı. Yasal işlem, teknoloji şirketlerinin iş gücüne yönelik muamelesine ve çalışan gizliliği konusundaki endişelere dikkat çekiyor.

Related Posts

FM’de sessiz kriz sürüyor: Oyun severler Sports Interactive’den açıklama bekliyor

Oyun severlerin dört gözle beklediği Football Manager serisinin yeni oyunu FM26’nın geliştirme süreci hakkında aylardır süren sessizlik, hayran topluluğunu endişelendiriyor. Geçtiğimiz aylarda Sports Interactive SI tarafından yapılan açıklamayla FM25 …

2 bin yıllık sokak lezzeti bulundu

Roma döneminde fast-food kültürünün nasıl olduğunu ortaya koyan dikkat çekici bir keşif yapıldı. İspanya’nın Mallorca adasındaki Pollentia antik kentinde, yaklaşık 2 bin yıllık bir çöp çukurunda bulunan kuş kemikleri, Romalıların atıştırmalık olarak ötücü kuşları tükettiğini ortaya çıkardı.

Neden mutluluktan ağlarız?

Ağlamak, duygusal yüklenmeye karşı karmaşık bir biyolojik tepki. Ayrıca, iyi duygularla kötü duygular arasında bir ayrım yapmıyor

Nioh 3, yeni yolculuğuna hazır: İlk fragman yayınlandı

Koei Tecmo ve Team Ninja, 2026 baharında piyasaya sürülmesi planlanan Nioh 3’ü resmen duyurdu. İlk kez 2017’de karşımıza çıkan Nioh serisi, Soulslike türüne Japon samuray kültürünü başarıyla entegre ederek geniş bir oyuncu kitlesi kazandı. 2020’de …

Valve’ın Neuralink rakibi bu yıl ilk beyin çipini piyasaya sürecek

Firmanın kapalı kapılar arkasında geliştirdiği gizli proje için aynı anda birden fazla küçük beyin implantının bir taneden daha iyi olabileceğini düşünülüyor.

Sizin telefonunuz da bu binada olabilir! Dünyanın dört bir yanında çalınan iPhone’lar Çin’de buluşuyor

Çin’in Shenzhen şehrinde bulunan Feiyang Times binası, yerel halkın gözünde iPhone’ların tamir edildiği bir yer olsa da gerçek çok farklı. Dünyanın dört bir yanında çalınan telefonlar bu merkezde toplanıyor.