Apple’a şok suçlama: Çalışanların telefonlarını mı dinliyor?

Apple Çalışanı Şirkete Dava Açtı: Mahremiyet İhlali İddiaları Ortaya Atıldı

Bir Apple çalışanı, çalışanların telefonlarının dinlendiği ve mahremiyet haklarından feragat etmelerinin istendiği iddiasıyla şirkete dava açtı.

Pazartesi günü açılan davada, Apple çalışanı Amar Bhakta, Apple’ı şirket tarafından yönetilen cihazlar aracılığıyla çalışan verilerine erişmekle suçluyor; bu cihazlar arasında Apple’ın çalışanları kullanmaya “aktif olarak teşvik ettiği” kişisel iPhone’lar da yer alıyor.

Apple, çalışanlarına iş için Apple’a ait bir cihaz kullanma seçeneği sunsa da, davada Apple’ın çalışanları kişisel telefon olarak da iPhone kullanmaya zorladığı ve bunların Apple’ın dahili yazılımı tarafından yönetildiği belirtiliyor.

Şirket politikasına göre, e-postalar, fotoğraflar, videolar, notlar ve diğer bilgiler dahil olmak üzere, hemen her şey Apple tarafından erişilebilir durumda. Apple, kişisel cihazlarını kullanan çalışanların kişisel iCloud hesaplarını da şirkete açmasını zorunlu tutuyor ve buradan çalışanların lokasyon gibi bilgilerini kontrol ediyor.

“Benden maaş alıyorsanız evinizi bile arama hakkım var”

Davada ayrıca Apple’ın, çalışanlardan kendilerini “fiziksel, video ve elektronik olarak gözetlemelerine” izin veren bir politikayı kabul etmeye zorlandığı da iddia ediliyor. Ancak bunun Kaliforniya yasalarını ihlal etmek olduğu vurgulanıyor. Ayrıca dava belgelerinde, Apple’ın gerekli gördüğü taktirde, Apple markası dışındaki kişisel telefonlara da erişebileceği, hatta bu uygulamanın çalışanların ev ofisini de kapsayabilecek şekilde genişleyebildiği anlatılıyor.

Öyle görünüyor ki, Apple endüstriyel casusluk faaliyetlerinden çok çekiniyor ve bunu engellemek için her önlemi almaya çalışmış.

Related Posts

2 bin yıllık sokak lezzeti bulundu

Roma döneminde fast-food kültürünün nasıl olduğunu ortaya koyan dikkat çekici bir keşif yapıldı. İspanya’nın Mallorca adasındaki Pollentia antik kentinde, yaklaşık 2 bin yıllık bir çöp çukurunda bulunan kuş kemikleri, Romalıların atıştırmalık olarak ötücü kuşları tükettiğini ortaya çıkardı.

Neden mutluluktan ağlarız?

Ağlamak, duygusal yüklenmeye karşı karmaşık bir biyolojik tepki. Ayrıca, iyi duygularla kötü duygular arasında bir ayrım yapmıyor

Nioh 3, yeni yolculuğuna hazır: İlk fragman yayınlandı

Koei Tecmo ve Team Ninja, 2026 baharında piyasaya sürülmesi planlanan Nioh 3’ü resmen duyurdu. İlk kez 2017’de karşımıza çıkan Nioh serisi, Soulslike türüne Japon samuray kültürünü başarıyla entegre ederek geniş bir oyuncu kitlesi kazandı. 2020’de …

Valve’ın Neuralink rakibi bu yıl ilk beyin çipini piyasaya sürecek

Firmanın kapalı kapılar arkasında geliştirdiği gizli proje için aynı anda birden fazla küçük beyin implantının bir taneden daha iyi olabileceğini düşünülüyor.

Sizin telefonunuz da bu binada olabilir! Dünyanın dört bir yanında çalınan iPhone’lar Çin’de buluşuyor

Çin’in Shenzhen şehrinde bulunan Feiyang Times binası, yerel halkın gözünde iPhone’ların tamir edildiği bir yer olsa da gerçek çok farklı. Dünyanın dört bir yanında çalınan telefonlar bu merkezde toplanıyor.

TEKNOFEST ’e Eventex 2025’ten 4 uluslararası ödül

Dünyanın en prestijli etkinlik ödüllerinden biri olan Eventex Awards 2025’te, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, uluslararası alanda büyük bir başarıya imza attı. Dijital formatta gerçekleşen ve dünya genelinden binlerce başvurunun değerlendirildiği programda TEKNOFEST; teknoloji, festival ve açık alan etkinliği gibi kilit kategorilerde toplam 4 ödülün sahibi oldu.