Diyarbakır’da Ramazan Ciğer Kebabı Coşkusu

Diyarbakır’da Ramazan Ayında Ciğer Kebabı Vazgeçilmez Lezzet

Diyarbakır’da günde üç öğün tüketilen ciğer kebabı, Ramazan ayında da iftardan sahura kadar her vakit tercih ediliyor.

Ramazan’ın da vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan ciğer kebabı iftar saatine saatler kala hazırlanıp ocağa diziliyor. İftar ve sahur vakitlerinde sofraları süsleyen tescilli lezzet, sadece bir mekanda günde ortalama 500 kilo tüketiliyor. Tescilli lezzet kent genelinde işletmelerde hem ocakbaşında, hem de siparişlerle evlere gönderilerek tüketiliyor. Ciğer ustası Onur Erdin, İHA muhabirine, iftara 1 saat kala rezervasyonların yapıldığını ve hazırlıkları tamamladıklarını söyledi. Dört katta da ocakbaşlarının aktif olduğunu belirten Erdin, Ramazan ayı öncesi günlük hafta içi 650-700 kilo arası, hafta sonu ise 1 ton tüketim olduğunu kaydetti.

Erdin, Ramazan’da ise 450-500 kilo arası tüketildiğini ifade ederek, “Burası Diyarbakır değil, Ciğerbakır. Çünkü ciğerimiz tescillidir. Biz patentliyiz artık, kimse bizi tutamaz. Ciğeri 1 saat kala hazırlıyoruz. Daha taze, daha vitaminli olsun diye. İftardan birkaç saat önce hazırlarsanız ciğerin tadı değişir. Damak lezzetti farklı olur” dedi. Ciğerin vazgeçilmez olduğu için iftardan başlayıp sahura kadar ciğer tüketimi aynı şekilde devam ettiğini aktaran Erdin, “Millet, sahurda kahvaltı yapmıyor, ciğer tüketiyor. Ciğer anlatılmaz, yaşanır. Burası ciğer hastanesi” diye konuştu.

Müşterilerden Sılanur Karagöz, bir Diyarbakırlı olarak günün her öğününde, her saatinde ciğeri tercih edebildiğini söyleyerek, bugün de iftar için ciğer yemeye geldiklerini aktardı. Faruk Kurtcebe ise, Mardin’den geldiklerini belirtip, “Ramazan ayının Müslümanlara kutlu olmasını diliyorum. Diyarbakır’ı gezdik, gelmişken de böyle güzel bir ortamda ciğerle iftarımızı açalım dedik” şeklinde konuştu. – DİYARBAKIR

Related Posts

Sağlık için güneşe çıkın

Uzmanlara göre, kontrollü bir şekilde güneşe maruz kalmak, ruh sağlığından kalp sağlığına kadar pek çok alanda olumlu etkiler sağlıyor.

Danıştay’dan dikkat çeken ‘Barış Akademisyenleri’ kararı

Danıştay Beşinci Dairesi, Barış Akademisyenleri’nin görevlerine dönmelerine ve hak kayıplarının giderilmesine hükmetti.

Lüks saat ya da antika değil: Mars’tan geldi, servet ödenecek

Dünya’ya düşen en büyük Mars parçası ilk kez satışa çıkıyor. 24 kilo ağırlığındaki bu göktaşı, Sahra Çölü’nde bulundu ve şimdi 4 milyon dolara kadar alıcı bulması bekleniyor. Uzay meraklılarını heyecanlandıran bu nadir parça, bilimsel değeri kadar etiketiyle de dikkat çekiyor…

Operasyon yapılan belediyelerin meclislerinde çoğunluk CHP’de

Antalya, Adana, Manavgat, Adıyaman ve Büyükçekmece belediye başkanlarına yönelik operasyonlarla birlikte başkanvekilliği süreci gündeme geldi. Belediye meclislerinde çoğunluk CHP’de olduğu için görevden uzaklaştırılan başkanların yerine yeniden CHP’li isimlerin gelmesi bekleniyor.

Türkiye her 4 saatte bir sallandı: İşte en çok deprem olan iller…

Türkiye’de 2025’in ilk yarısında 18 binin üzerinde deprem meydana geldi. Türkiye’de ortalamanın üzerinde olan bu veriyle her 4 saatte 1 sarsıntı yaşandı. Buna göre, en çok deprem olan iller de belli oldu.

Somali’deki askeri eğitim kampında intihar saldırısı

Somali’nin başkenti Mogadişu’da Jaalle Siyaad Askeri Eğitim Kampı’na bombalı intihar saldırısı gerçekleştirildiği açıklandı. Somali Savunma Bakanlığı, intihar saldırısına karşılık verdiklerini bildirdi.