Engin Sevindik: Engelli Bireylerin Azmi ve Mücadelesi

Engin Sevindik: Bedensel Engelli Demirci

IĞDIR – 2 yaşındayken çocuk felci geçiren Engin Sevindik (48), 15 yıldır demircilik ve kaynakçılık yaparak hayatını sürdürüyor. Sevindik, azmi ve çalışkanlığıyla çevresine ilham veriyor.

Yalnız yaşayan bedensel engelli Engin Sevindik, 15 yıldır demircilik ve kaynakçılık yapıyor. Sevindik, demircilik mesleğine kardeşine yardım ederek başladığını belirtti. Yaşı tutmadığı için yardım ettiği kardeşi işi bırakınca Sevindik devam etti. İş yeri olmadığı için telefonla gelen siparişlere engelli aracıyla giden Sevindik, işini çok sevdiğini söyledi. Eşi ve dostunun yardımları ve işine olan sevgisi sayesinde ayakta durduğunu ifade eden Sevindik, kimseye muhtaç olmamak için çalıştığını, yakın çevresinin işlerini beğendiği için kendisine sürekli iş verdiğini belirtti.

Engin Sevindik, çocuk felci geçirdiği için ailesinin hastaneye götüremediğini ve yetersizlikler nedeniyle mağduriyet yaşadığını belirtti. “Yüzde 80-85 oranında bedensel engelliyim. Engelli maaşım kesilmesinden dolayı mağduriyet yaşıyorum. Raporu yenilemek için hastaneye müracaat ettiğimde benden MR çekilmemi istediler. MR cihazında kapalı kalma korkusu yaşadığım için çekilemiyorum. Halim ortada, engelli maaşımın yeniden bağlanmasını istiyorum. Bu konuda yetkililerden destek bekliyorum” diyen Sevindik, engelli bireylerin toplumda karşılaştığı zorluklara rağmen güçlü şekilde ayakta kalabileceklerini belirterek çevresine de ilham kaynağı olduğunu söyledi.

Haber – Kamera: Özkan AYDIN, IĞDIR

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.
Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Related Posts

Aronya’nın kan şekerini dengelediği belirlendi

Aronya’nın kan şekerini dengelediği ve diyabet hastalarına iyi geldiği belirlendi.

SES’ten Sağlık Emekçileri İçin 13 Maddelik Talep!

KESK’e bağlı SES İzmir 2 No’lu Şube Yönetim Kurulu ve üyeleri, Bayraklı Şehir Hastanesi’nde yaptıkları açıklamada toplu sözleşme dönemi öncesinde sağlık emekçilerinin taleplerini 13 madde ile sıraladı. 

Uzmanından “lenfödem” uyarısı: Erken evrede tanınması önemli

Uzmanından “lenfödem” uyarısı: Erken evrede tanınması önemli

Otizm Tanısı Nasıl Konur?

Otizm tanısı nasıl konur? Uzmanlar, genetik testlerin otizmi net göstermediğini sadece otizm riskini ortaya koyacağını öne sürdü. 

Bu hastalık kadınlarda daha sık görülüyor ve 20-40 yaş arasın teşhis ediliyor!

Multipl Skleroz (MS) hastalığı kadınlarda daha sık görülüyor ve genellikle 20-40 yaş arasında teşhis ediliyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Meltem Can İke, MS hastalarının fizyoterapi, egzersiz, sağlıklı beslenme ve sıcak ortamdan kaçınma gibi tedbirlerle yaşam kalitelerini artırabileceğini vurguladı.

Sivas’ta vücuduna kene yapışan genç kadın hayatını kaybetti

Sivas’ın Zara ilçesinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören kadın yaşamını yitirdi.