Eski Çağlarda İnsanlar Yaralarını Tedavi Etmek İçin Nasıl Karıncalara Dikiş Attırıyordu? (Şaka Değil Gerçek!)

Eski Çağda Yaraların İyileşmesi İçin Karıncalar Kullanılıyordu

Eski çağlarda, savaş meydanlarında ya da doğanın zorlu koşullarında yaralanan talihsiz insanlar, bu yaralarını iyileştirmek ve hayata tutunmak için oldukça ilginç çözümler buldular. Bu çözümlerden en dikkat çekici ve ilginç olanıysa karıncalara dikiş attırılması!

Peki, küçücük bir karınca nasıl oluyor da âdeta dikiş atmayı başarabiliyor?

Bu yöntemin eski zamanlarda, çoğunlukla Hindistan, Afrika ve Güney Amerika gibi bölgelerde yaygın olarak kullanıldığı söyleniyor. Çoğunlukla yaralanan bir asker ya da kabile üyesi için kullanılan bu yöntemle yaranın kapatılması için gerçekten de bir karıncadan yardım alınıyordu.

Yaranın kenarlarının bir araya getirilip güçlü çenelere sahip olan bir karıncanın söz konusu kenarları ısırması sağlanıyordu.

Karınca yarayı ısırdıktan sonra çenesini sımsıkı kapattığında da gövdesi kopartılıyor ve sadece başı yaranın üzerinde bırakılıyordu.

Böylece karıncanın kuvvetli çenesi yaranın âdeta dikiş atılmış gibi sıkıca kapalı kalmasını sağlıyordu. Ek olarak bu doğal dikiş atma yönteminin, sadece yarayı kapatmakla kalmadığı aynı zamanda karıncaların tükürüklerinde bulunan antimikrobiyal özellikler sayesinde enfeksiyon riskini azalttığı söyleniyor.

Her ne kadar bugün modern tıp sayesinde bu tür yöntemlere ihtiyaç duymasak bile eski çağlarda yaşayan insanların bulduğu zekice çözümler oldukça dikkat çekici olmaya devam ediyor.

Related Posts

FM’de sessiz kriz sürüyor: Oyun severler Sports Interactive’den açıklama bekliyor

Oyun severlerin dört gözle beklediği Football Manager serisinin yeni oyunu FM26’nın geliştirme süreci hakkında aylardır süren sessizlik, hayran topluluğunu endişelendiriyor. Geçtiğimiz aylarda Sports Interactive SI tarafından yapılan açıklamayla FM25 …

2 bin yıllık sokak lezzeti bulundu

Roma döneminde fast-food kültürünün nasıl olduğunu ortaya koyan dikkat çekici bir keşif yapıldı. İspanya’nın Mallorca adasındaki Pollentia antik kentinde, yaklaşık 2 bin yıllık bir çöp çukurunda bulunan kuş kemikleri, Romalıların atıştırmalık olarak ötücü kuşları tükettiğini ortaya çıkardı.

Neden mutluluktan ağlarız?

Ağlamak, duygusal yüklenmeye karşı karmaşık bir biyolojik tepki. Ayrıca, iyi duygularla kötü duygular arasında bir ayrım yapmıyor

Nioh 3, yeni yolculuğuna hazır: İlk fragman yayınlandı

Koei Tecmo ve Team Ninja, 2026 baharında piyasaya sürülmesi planlanan Nioh 3’ü resmen duyurdu. İlk kez 2017’de karşımıza çıkan Nioh serisi, Soulslike türüne Japon samuray kültürünü başarıyla entegre ederek geniş bir oyuncu kitlesi kazandı. 2020’de …

Valve’ın Neuralink rakibi bu yıl ilk beyin çipini piyasaya sürecek

Firmanın kapalı kapılar arkasında geliştirdiği gizli proje için aynı anda birden fazla küçük beyin implantının bir taneden daha iyi olabileceğini düşünülüyor.

Sizin telefonunuz da bu binada olabilir! Dünyanın dört bir yanında çalınan iPhone’lar Çin’de buluşuyor

Çin’in Shenzhen şehrinde bulunan Feiyang Times binası, yerel halkın gözünde iPhone’ların tamir edildiği bir yer olsa da gerçek çok farklı. Dünyanın dört bir yanında çalınan telefonlar bu merkezde toplanıyor.