Hem egzersiz hem diyete rağmen kilo veremiyorsanız basit bir nedeni var

Ünlü Beslenme Uzmanından Egzersiz ve Diyetle Kilo Vermenin Sırrı!

Ünlü beslenme uzmanı Abram Anderson’a göre, kilo verme sorununun sebebi bağırsaklarda yatıyor. Özellikle kabızlık yaşayan kadınların, ne kadar egzersiz yaparlarsa yapsınlar kilo veremeyeceklerini belirtiyor.

Instagram’da 750 bin takipçisi bulunan Anderson, kabızlığın bağırsakta iltihaplanmaya neden olduğunu ve bu durumun yağ depolama ve iştah hormonlarını olumsuz etkilediğini anlattığı bir video paylaştı.

İşte Anderson’ın önerileri:

  • Prebiyotik meyvelerden olan elma, üzüm, çilek gibi besinleri tüketin.
  • Sindirimi hızlandırmak için ısıtılmış kuru erik suyu için.
  • Probiyotik açısından zengin kimchi gibi fermente gıdalara yer verin.

Hem İltihapla Savaşır Hem de Sindirimi Kolaylaştırır

Anderson’a göre, bu öneriler sindirimi kolaylaştırmanın yanı sıra iltihap riskini azaltarak kilo verme sürecine destek olur. NHS, lifli meyveleri önerirken, pre/probiyotiklerin etkileri konusunda daha temkinlidir.

Kadınlarda Daha Sık Görülen Bir Sorun

Araştırmalar, kadınların bağırsak yapısı ve hormonal değişimler nedeniyle kabızlığa daha yatkın olduğunu gösteriyor. Uzmanlar, özellikle kronik kabızlığın iltihap ve obezite ile ilişkili olabileceğine dikkat çekiyor.

NOT: Eğer kabızlık problemi uzun süre devam eder, şişkinlik, yorgunluk veya dışkıda kan gibi belirtiler varsa derhal doktora başvurulmalıdır.

Related Posts

Gözlerinizi güneşten koruyun! Gözlük alırken nelere dikkat edilmeli?

Yaz aylarında güneş ışınları sadece cildi değil gözleri de etkiliyor. Güneş ışınlarının göz hastalıklarına zemin hazırlayabileceğine dikkat çeken Türk Oftalmoloji Derneği (TOD), yaz aylarında güneş gözlüğü kullanımının göz sağlığı açısından önemli bir korunma önlemi olduğunun altını çizdi.

Aronya’nın kan şekerini dengelediği belirlendi

Aronya’nın kan şekerini dengelediği ve diyabet hastalarına iyi geldiği belirlendi.

SES’ten Sağlık Emekçileri İçin 13 Maddelik Talep!

KESK’e bağlı SES İzmir 2 No’lu Şube Yönetim Kurulu ve üyeleri, Bayraklı Şehir Hastanesi’nde yaptıkları açıklamada toplu sözleşme dönemi öncesinde sağlık emekçilerinin taleplerini 13 madde ile sıraladı. 

Uzmanından “lenfödem” uyarısı: Erken evrede tanınması önemli

Uzmanından “lenfödem” uyarısı: Erken evrede tanınması önemli

Otizm Tanısı Nasıl Konur?

Otizm tanısı nasıl konur? Uzmanlar, genetik testlerin otizmi net göstermediğini sadece otizm riskini ortaya koyacağını öne sürdü. 

Bu hastalık kadınlarda daha sık görülüyor ve 20-40 yaş arasın teşhis ediliyor!

Multipl Skleroz (MS) hastalığı kadınlarda daha sık görülüyor ve genellikle 20-40 yaş arasında teşhis ediliyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Meltem Can İke, MS hastalarının fizyoterapi, egzersiz, sağlıklı beslenme ve sıcak ortamdan kaçınma gibi tedbirlerle yaşam kalitelerini artırabileceğini vurguladı.