Üst solunum yolları enfeksiyonları arttı, uzman isim Covid-19’la farkını anlattı

Üst Solunum Yolu Enfeksiyonları Hakkında Uyarı!

Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Doğan, üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış olduğunu belirtti. Doç. Dr. Doğan, kış mevsiminin gelmesi ve havaların soğumasıyla birlikte üst solunum yolu enfeksiyonlarında mevsim normallerinde bir artış olduğunu ifade etti.

EKLEM AĞRISI, YÜKSEK ATEŞ: Üst solunum yolu enfeksiyonlarına ilişkin konuşan Doç. Dr. Mustafa Doğan, burun akıntısı, hapşırma, öksürük gibi belirtilerin yanı sıra eklem ağrıları, yüksek ateş, halsizlik ve kas ağrıları gibi klinik tabloların da ortaya çıkabileceğini belirtti. Doğan, farklı virüslerin erken dönemde tespit edilmesinin önemli olduğunu vurgularken, özellikle influenza virüsüne dikkat çekti. Enfekte kişilerin maske kullanmasının bulaşma riskini azaltabileceğini söyledi.

TEDAVİ ÖNERİLERİ: Viral enfeksiyonların genellikle semptomatik tedavi gerektirdiğini belirten Doç. Dr. Mustafa Doğan, ağrı durumunda ağrı kesici kullanılması, ateş durumunda ateş düşürücü ilaçların kullanılması, bol sıvı alımı ile desteklenmesi, istirahat edilmesi ve mevsime uygun beslenmenin önemli olduğunu söyledi.

ENFEKTE OLAN MASKE KULLANMALI: Influenza virüsüne karşı risk grubunda olan kişilere antiviral tedavi uygulanabileceğini belirten Doç. Dr. Mustafa Doğan, enfekte olan kişilerin maske kullanarak bulaş riskini azaltmalarını önerdi. Öksürme veya hapşırma durumunda kolun iç kısmının kullanılmasının virüsün yayılmasını engelleyebileceğini ifade etti.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

Aronya’nın kan şekerini dengelediği belirlendi

Aronya’nın kan şekerini dengelediği ve diyabet hastalarına iyi geldiği belirlendi.

SES’ten Sağlık Emekçileri İçin 13 Maddelik Talep!

KESK’e bağlı SES İzmir 2 No’lu Şube Yönetim Kurulu ve üyeleri, Bayraklı Şehir Hastanesi’nde yaptıkları açıklamada toplu sözleşme dönemi öncesinde sağlık emekçilerinin taleplerini 13 madde ile sıraladı. 

Uzmanından “lenfödem” uyarısı: Erken evrede tanınması önemli

Uzmanından “lenfödem” uyarısı: Erken evrede tanınması önemli

Otizm Tanısı Nasıl Konur?

Otizm tanısı nasıl konur? Uzmanlar, genetik testlerin otizmi net göstermediğini sadece otizm riskini ortaya koyacağını öne sürdü. 

Bu hastalık kadınlarda daha sık görülüyor ve 20-40 yaş arasın teşhis ediliyor!

Multipl Skleroz (MS) hastalığı kadınlarda daha sık görülüyor ve genellikle 20-40 yaş arasında teşhis ediliyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Meltem Can İke, MS hastalarının fizyoterapi, egzersiz, sağlıklı beslenme ve sıcak ortamdan kaçınma gibi tedbirlerle yaşam kalitelerini artırabileceğini vurguladı.

Sivas’ta vücuduna kene yapışan genç kadın hayatını kaybetti

Sivas’ın Zara ilçesinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören kadın yaşamını yitirdi.